Predlozi: kako ulepšati ulaz!

Ideja mi je da vam ovim tekstom dam nekoliko predloga koje možete izneti svom upravniku na nekoj od narednih sednica. Pričamo isključivo o estetici.

  • Broj ulaza. Neretko je broj ulaza izbledeo, iskidan, polomljen, okrečen, išaran ili ga uopšte nema, a to je nešto što prvo vidimo kada se približavamo zgradi. Ima nebrojeno puno malih firmi koje se bave izradom lepih tabli sa brojevima i natpisima po vašoj želji. Zatražite od vašeg upravnika tri ponude i fotografije primera istih. Prvi utisak je važan, a ovo moze da bude jeftin način da prvi utisak bude veoma dobar.
  • Rukohvati i krečenje. Farbanje rukohvata do ulaza u zgradu i krečenje spoljnjeg dela ulaza je ono što pretvara neugledan ulaz u ulaz za koji se vidi da u njemu žive oni koji se zaista staraju o svojoj zgradi.
  • Pločice na stepenicama. Ako su vam stepenice do ulaznih vrata već ispucale i uništene možete razmisliti o postavljanju spoljnih neklizajućih pločica na njih. Na svim zgaradama na kojima smo stanari i ja to uradili utisci su bili pozitivni.
  • Tabla interfona. Veliki je broj zgrada, bar kada je #novisad u pitanju, gde su table interfona u veoma lošem stanju. Ponekad je dovoljno da upravnik zahteva od službe higijene da je dobro izribaju, ali vrlo često je reč o starim, polomljenim tablama koje su em vrlo često nefunkcionalne jer dugmići zaglavljuju, em su jednostavno receno ružne. Ako su table ispravne i u pristojnom stanju možete zatražiti upravniku da se izrade natpisi sa prezimenima i brojevima stanova. To je super caka koja daje nov izgled tabli interfona. Ako ne, rešenje su tri ponude za novu tablu, stim što treba voditi računa da je kompatibilna sa postojećim slušalicama kako se one ne bi morale menjati.
  • Ulazna vrata zgrade. Ako imate pristojan fond zgrade i dosta para na računu, a ne sakupljate novac za neku veliku investiciju ova ne baš mala investicija će vašem ulazu dati potpuno novi izgled. Opet je potrebno pribaviti bar tri ponude, slike primera raznih vrata koje je ta firma ugradila i nakon toga se na sednici odlučiti.
  • Otirač/Rešetka. Po meni jedna od ružnijih stvari koje postoje u ulazima su stari, prljavi, ofucani otirači kod ulaznih vrata. Zamolite vašeg upravnika da od tehničke službe i još dve firme zatraži ponude za nove, kvalitetne otirače koji lepo izgledaju i lako se održavaju.
  • Poštanski sandučići. Po ceni od nekih 1200, 1300 dinara po sandučetu zaista možete da promenite izgled ulaza vaše zgrade. Ja neću ovde nikoga da reklamiram ali ako neko od vas želi može me slobodno kontaktirati mejlom ili telefonom i daću mu kontakt firme koja je za mene nezamenjiva u ovom poslu.
  • Krečenje hodnika i farbanje rukohvata. Nije potrebno previše objašnjavati. Odaberite ponudu, odaberite boju i napred!

Neka ovo bude kraj prvog dela teksta o predlozima.

Ideja je mnogo pa bih mogao napraviti još koji članak na ovu temu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: