Povećana potrošnja vode

Jedno od čestih problema stambenih zajednica je povećana potrošnja vode.

Povećanom potrošnjom smatramo svaku potrošnju koja iznosi 5 kubika i više po članu domaćinstva. U tom slučaju se obračunava blok tarifa.

Najčešći razlog jeste neprijavljivanje članova domaćinstva. Iako je zakonska obaveza svih vlasnika da prijave svaku promenu, mnogi to ne rade. Najčešće se ova obaveza izbegava kako ne bi došlo do većih računa za konkretnu porodicu ali to utiče na sve stanare jer tada svi plaćaju utrošak onih koji lažiraju brojčano stanje članova domaćinstva.

Osim toga svima se obračunava i blok tarifa, veća tarifa zbog prekoračenja određene potrošnje.

Posao upravnika jeste da na sve načine utvrdi pravo stanje broja članova domaćinstava u stambenoj zajednici.

Kako?

Kroz praksu sam uvideo da je najbolje krenuti sa anketom. Moje ankete uvek sadrže polje u koje se upisuje broj članova, broj stana, ime i prezime vlasnika, ime i prezime podstanara ako ih ima i broj telefona vlasnika i podstanara.

Zašto je ovo dobar pristup?

Zato što na ovaj način dolazimo, osim do broja članova i do kontakata vlasnika i podstanara. Upravnicima su kontakti glavno oruđe za rad ( o ovome ću pisati u posebnom tekstu kroz navođenje primera iz moje prakse zašto su kontakti od velike važnosti).

Nakon završene ankete uvek pristupamo proveri “od vrata do vrata”. Razlog za to je taj što ljudi ređe lažu dok vas gledaju u oči, a mogu da proverim i vc kotliće da li cure kada sam već u obilasku.

Curenje VC kotlića je drugi razlog mogućeg povećanja utroška vode.

Nakon obilaska i promene članova u iJKP Informatici, štampam “sveži spisak” stanara i stavljam u oglasnu tablu. Na ovaj način svako ima u uvid u trenutno stanje i može da prijavi nepravilnosti.

Kod prijave nepravilnosti važno je prvo proveriti sa vlasnikom prijavu i izvršiti je samo ako on to odobri, u suprotnom upravnik menja članova nepropisno. Mi ne smemo da vršimo promene dok nam vlasnik stana to ne zatraži ili ne potvrdi.

Curenje na zajedničkim instalacijama takođe može biti razlog uvećanih računa za vodu. To utvrđujem redovnim obilaskom zgrade, obilaskom prostorije hidro uređaja, vodomera i drugih zajedničkih delova.

Ako se ne utvrdi postojanje curenja golim okom i utvrdi se da je brojčano stanje članova domaćinstva u redu šalje se tehnička služba da pokuša da utvrdi da li postoji curenje koje nije lako uočljivo.

Jedno od mogućih rešenje jeste i zamena vodomera koju upravnik naručuje od vodovoda.

Kada se svi ovi koraci prođu jako su male šanse da se potrošnja vode ne smanji.

Apelujem na sve vlasnike da redovno prijavljuju promene članova u svom domaćinstvu kako ne bi dolazilo do gore navedenih problema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: